ACT

Cijeli sustav za pričvršćivanje ventiliranih fasada

S ACT sustavom (Advanced Curtain Wall Technique), Fischer nudi arhitektima i projektantima inovativan, visokokvalitetni cjeloviti sustav za pričvršćivanje ventilirane fasade. Osim bolje izvedivosti i ekonomskih prednosti, ACT sustav posebno nudi arhitektu više kreativne slobode pri projektiranju.

ACT omogućava upotrebu fasadnih obloga izrađenih od klesanog kamena debljine 20 mm, kao i staklenih ploča ESG i TVG debljine stakla od 6 mm. Nadalje, položaj sidra za pričvršćivanje na stražnjoj strani ploče se može slobodno odabrati. Zamjena jedne ili svih ploča je jednostavna. Čak se i vidljive ploče mogu pričvrstiti na jednostavan i vrlo fleksibilan način. .

Estetski naglasak:

Podrezana tehnologija zajedno s Fisher Zykon sidrenom pločom FZP II brine da na spojevima nema vidljivih pričvrsnih elemenata.

ACT povećava mogućnosti - i smanjuje troškove

fischer ACT sustav otvara put za isplativ i lagan dizajn atraktivnih, složenih fasada. Razlog leži u samom sustavu - FZP II, sidrenoj ploči Fischer zykon, koja je podrezana, a time se sustav za pričvršćivanje bez napora ugrađuje u prethodno izbušenu podrezanu rupu.

U usporedbi s uobičajenim tehnikama pričvršćivanja, ova tehnologija nudi nekoliko puta veća maksimalna opterećenja. Poboljšanim pozicioniranjem sidra, smanjuje se moment savijanja u ploči za približno 50% u usporedbi s uobičajenim sustavima.

Time je moguće koristiti tanje, ali veće ploče. Osim toga, različita debljina panelnih ploča može se nadoknaditi uporabom tipa sidra s elementom za odstojanje.

Tehnologija ACT sustava savršeno kombinira uporabu sidrenih ploča, pojedinačnih podkonstrukcija i sofisticirane tehnologije bušenja. Ovo se isplati na gradilištu, gdje je ugradnja brza i jednostavna, neovisno o vremenskim uvjetima. Vrijeme izgradnje se smanjuje, a time i troškovi.

Pregled triju ACT sustava

SystemOne (Sustav jedan)

SystemOne, osnova okvira Fischer, sastavni je dio tehnologije ACT sustava. Osmišljen je za velika opterećenja, ploče od teškog prirodnog kamena velikog formata i za premošćavanje nenosivih građevinskih konstrukcija. SystemOne smanjuje vrijeme ugradnje na licu mjesta i buku, na primjer tijekom radova renoviranja, te olakšava zamjenu ploča.

Isplativo i u skladu sa standardima: fischer vidljivi kutni nosač za mehaničko pričvršćivanje vidljivih ploča na podkonstrukciji SystemOne.

SystemOne light (laka opterećenja)

SystemOne light učinkovito je rješenje kada je u pitanju ugradnja fasadnih obloga za ventilirane fasade izrađenih od laganih fasadnih ploča. Naravno, sve prednosti koje SystemOne čine tako jedinstvenima također nudi i ovaj sustav profila:

 • brza ugradnja zahvaljujući sustavu ovjesa u spoju
 • nije vidljiva točka sidrenja
 • Osmišljen za velika opterećenja
 • premošćavanje nenosivih građevinskih konstrukcija
 • savršeno za oblaganje čeličnih konstrukcija
 • mehaničko pričvršćivanje vidljivih ploča
 • zamjena fasadnih ploča bez uništavanja


  Sustav zidnih nosača:
 • Smanjivanje tzv. „hladnih mostova“
 • Smanjeni troškovi bušenja
 • Smanjivanje buke tijekom radova renoviranja
 • Suha ugradnja, čak i na ekstremnim temperaturama

Točke pričvršćivanja staklenog elementa s podrezivanjem

ACT tehnika bušenja, baš kao i naše podrezano sidro i podkonstrukcija, najsuvremenija je tehnologija. Uređaji za bušenje podrezanih rupa neizostavni su dijelovi cjelokupnog sustava koji se sastoji od izbušene rupe i sidra.

Za bušenje, fischer nudi strojeve u različitim veličinama vlastite proizvodnje, od prijenosnih strojeva za uporabu na licu mjesta do velikih pogona za serijsku proizvodnju. Ovi strojevi omogućavaju brzo i isplativo bušenje rupa zahvaljujući alatima za bušenje s dijamantnim vrhom. Potom se koriste uređaji za pričvršćivanje sidara u ploče. Specijalisti za ugradnju u ACT stručnom centru nude široku paletu usluga u vezi s bušenjem i postavljanjem:

 • Veliki izbor strojeva.
 • Veliki strojevi za serijsku proizvodnju.
 • Podrška u odabiru stroja.
 • Kupovina / najam strojeva.

Prvo pričvršćivanje staklenog elementa s podrezivanjem na svijetu predstavlja najsuvremenije postignuće.

Njemački institut za građevinsku tehnologiju (Deutsche Institut für Bautechnik - DIBt) iz Berlina je za Fischer Zykon pričvrsne točke (FZP-G) izdao općenito odobrenje. Revolucionarni razvoj stoga predstavlja najsuvremenije postignuće i može se koristiti bez odobrenja u pojedinačnim slučajevima ugradnji sofisticiranih staklenih fasada. Koristeći tehnologiju podrezivanja, naša je tvrtka uspjela stvoriti prvi pričvrsni nosač staklenog elementa u kojem rupa ne prodire u staklo.

FZP-G-Z uključuje podrezani nosač izrađen od nehrđajućeg čelika. Sastoji se od konusnog vijka, ekspanzijske čahure, plastične kapice, kompenzacijske podloške i pričvrsne matice. Glatka vanjska strana staklene fasade arhitektu nudi više slobode pri projektiranju, dok se istodobno smanjuje osjetljivosti na prljanje i čišćenje.

fischer FZP-G-Z dostupan je u dvije varijante za ostakljenje izvedeno kaljenim sigurnosnim staklom (ESG ili ESG-H) i višeslojnim (laminiranim) sigurnosnim staklom (VSG). Staklene ploče mogu se emajlirati ili premazati, a mogu se koristiti i kao nosač laminiranih solarnih elemenata.

ACT usluge

Nudimo Vam all-inclusive (sveobuhvatnu) uslugu iz jednog izvora
A|C|T Usluge

ACT proizvodi

Kompaktni i informativni - Pregled svih ACT proizvoda

ACT preporuke

Bilo da se radi o Gotthard Tunelu ili Burj al Arab, Fischer širom svijeta ide u korak s vremenom
sc93-delivery-1